vineri, 11 noiembrie 2016

Poate sa inceapa un nou WW3 in 2017? Cum ne pregatim pentru surviving?!


 Cred ca un brain storming colectiv deschis, constructiv si detasat ar putea sa ne aduca multe raspunsuri bune pe aceasta tema - am lansat si un forum:  Forum gratuit : supravietuitoriiromania si un grup pe yahoo: miscareasupravietuitorilor@yahoogroups.com - e-mail: miscareasupravietuitorilor@yahoo.com, supravietuitorii.romania@gmail.com, iar pe Fb este deja grupul: Supravietuitorii Romania 

As incepe cu cateva intrebari cheie pe care le sesizez:

1. Cand si cat de repede va incepe un posibil razboi - daca predictiile sunt asa de ferme?
Va incepe pana la instalarea lui Trump in 20 ian, va incepe dupa sistemul rusesc iarna sau dupa cel american vara? Va incepe brusc sau in cateva luni? Romania cat de repede va fi afectata? Va fi razboi de ocupatie terestru sau doar strategic pe unele parti? Intrebari sunt multe insa cert este ca ceea ce pare a fi cat de cat sigur - desi inca sper sa nu fie - la anul pe vremea asta vom fi in razboi...
E foarte important daca incepe in iarna, va fi foarte greu, daca incepe in vara sau spre toamna mai avem un timp pretios pt pregatiri...
2. Cat va dura? Un an? Am inteles, dar inca nu sunt sigur ca exista recomandarea, ca proviziile sa fie pt doi ani. Pt mai mult de 6 luni - 1 an nu cred ca poti stoca provizii in apartament sau la oras, asta e clar! Si daca s-a spus 2, se poate sa fie si 4 ani - sunt profetii ca lupta finala impotriva lui Antichrist va fi in 2022-2023... si ca de la anul va fi doar inceputul. Acum profetii din astea au mai fost in fiecare an aproape, dar se pare ca pana acuma nu a fost cazul, Bunul Dumnezeu le-a anulat. Se poate inca si acum sau pe parcurs! Doar El stie si poate!
3. Deci daca la oras poti sa stai in primele luni sa zicem, sa vezi ca intr-adevar se agraveaza situatia, trebuie sa iti pregatesti din timp un loc undeva la munte unde sa iti poti face provizii de hrana - atat cat poti sa strangi, dar si apoi sa o poti cultiva, de locuit - incalzire, apa, de transport si de autoaparare. Se pot face mai multe asemenea comunitati, dar nu stim inca cat mai este timp. Noi am inceput o asemenea comunitate inca din 2010, un sat ecologic - suntem deja peste 30 de colegi si iti spun sincer ca desi am facut pasi mari, inca mai avem de pregatit destule.

joi, 28 ianuarie 2016

 http://cursdeguvernare.ro/sfatul-rbs-adresat-propriilor-clienti-vindeti-tot-ne-pregatim-de-un-an-cataclismic.html

Sfatul neobișnuit de direct al RBS adresat propriilor clienți: Vindeți tot, ne pregătim de un an cataclismic

De Victor Bratu | 12.1.2016 .
china stocksRoyal Bank of Scotland își sfătuiește clienții să se pregătească pentru ”un an cataclismic” marcat de o criză globală a deflației, avertizând că marile burse ar putea cădea cu până la o cincime iar barilul de petrol ar putea fi cotat cu 16 dolari – potrivit The Telegraph.
Divizia de creditare a RBS afirmă că piețele dau semnale de stres similare celor 2008, din lunile care au precedat declanșarea crizei Lehman.
”Vindeți absolut tot, cu excepția obligațiunilor de înaltă calitate. Vorbim de redobândirea capitalurilor, nu de rentabilitatea capitalurilor. Suntem într-un hol foarte aglomerat care are ieșiri de urgență foarte strâmte”, se afirmă într-o notă trimisă clienților de conducerea Diviziei de Credite.
Andrew Roberts, șeful Diviziei, afirmă că piața creditelor și comerțul global se contractează- o adevărată provocare pentru bilanțurile corporative și câștigurile de capital în condițiile în care ponderile datoriei globale au atins un nivel record.
”China a pornit o corecție majoră care va avea efect de bulgăre de zăpadă. Acțiunile și creditarea au devenit foarte periculoase”, afirmă Roberts, care se așteaptă ca Wall Street și bursele europene să înregistreze scăderi între 10 și 20 la sută.
”Londra este vulnerabilă în situația unui șoc negativ. Toți aceia care acționează după mentalitatea tipică companiilor din domeniile minier și petrolier, potrivit cărora dividentele sunt în siguranță, o să constate cu surprindere că lucrurile nu mai stau deloc așa”, consideră Andrew Roberts.
Potrivit analizei RBS, prețul țițeiului va continua să scadă odată depășită bariera tehnică de 34.40 dolari, cel mai probabil barilul urmând să atingă un prag minim de 16 dolari, așa cum s-a mai întâmplat în 1999, în timpul crizei din Asia de Est. Banca afirmă că OPEC pare incapabil să răspundă încetinirii economice constante înregistrată de Asia, singura regiune care ar fi putut relansa cererea globală de petrol.
Morgan Stanley a avansat recent previziuni similare în legătură cu prețul petrolului, estimând o limită de 20 de dolari a țițeiului Brent.
RBS mai anticipează că randamentul pe 10 ani al bondurilor germane vor înregistra un minim istoric de 0,16 la sută pe an, iar rata dobânzii de politică monetară a BCE va coborâ până la -0,7 la sută.
RBS a emis primele semnale de îngrijorare legate de evoluția economiei globale în noiembrie 2015, când a estimat că economia americană își va încetini creșterea până la 0,5 la sută în trimestrul al patrulea, acuzând Federal Reserve că ”se joacă cu focul” în încercarea de a întări dolarul american.
RBS consideră că epicentrul stresului global este China, acolo unde creșterea bazată pe creditare a ajuns la saturație.